Preparació
- Feu encenalls de cogombre amb un pelador de patates.
- Remulleu els noodles d'arròs en aigua 10 min, escorreu-los i escaldeu-los en aigua bullent amb sal durant 2-3 min, escorreu-los i refredeu-los.
- Escaldeu en aigua bullent amb sal els pèsols i els tirabecs, escorreu-los i talleu-los la cocció en un bol amb aigua i gel. Una vegada freds, escorreu-los i assequeu-los en paper absorbent.
- Afegiu els pèsols, els tirabecs, els encenalls i els noodles en un bol, amaniu-ho amb unes gotes de suc de llima i amb un fil d'oli d'oliva i rectifiqueu-ho de sal si convé.
- Talleu l'alvocat en vuitens verticals, retireu-los la pell i mulleu-los amb unes gotes de llima perquè no s'oxidin. Assaoneu-los i arrebosseu-los en llavors de sèsam o flocs de xili i reserveu-ho.
- Rostiu les gambes amb oli d'oliva suau en una paella, en una planxa o a la brasa.
- Per a la salsa: porteu a ebullició la llet de coco amb un polsim de sal i la ratlladura de la llima fins que redueixi un quart, incorporeu-hi la mantega de cacauet i no deixeu de remenar-ho amb varetes fins que hi hagi totalment incorporada la mantega; reduïu-ho a textura cremosa i lleugera.
- En un bol o plat fondo, serviu tots els ingredients i amaniu-ho amb la salsa de cacauets.
- Vinagretes o salsa optatives: vinagreta de soia cítrica i oli de sèsam, romesco o vinagreta de gambes i fruita seca.