Preparació
- Poseu a coure les patates amb pell cobertes amb aigua i amb 30 g de sal, procurant que no quedin amuntegades. Tapeu-ho i deixeu-ho coure 20 min a foc mitjà, destapeu-ho i deixeu-ho evaporar a foc viu, fins que s’hagi evaporat tota l’aigua.
- Deixeu refredar les patates fins que siguin tèbies i talleu-les per la meitat. Reserveu-les. Poseu a coure els lletons i, quan faci 2 min que bullen, escorreu-los i renteu-los. Elimineu-ne les teletes i reserveu-los.
- Per a la vinagreta: barregeu l’oli amb la mostassa, el vinagre i una mica de mel. Deixeu-ho madurar.
- Muntatge: escalfeu una paella i afegiu-hi l’oli, les patates i els lletons, feu-ho coure a foc mitjà fins que les patates s'enrosseixin, afegiu-hi una cullerada de vinagreta i retireu-ho del foc.
- Col·loqueu un llit de patates i lletons i, per sobre i al costat, el mesclum. Ruixeu-ho amb la resta d’ingredients i empolseu-ho amb la part verda de la ceba tendra.