Preparació
- Peleu i bulliu les peres tallades per la meitat uns 15 min amb el vi ranci. Reserveu les peres i el vi.
- Talleu l’ànec a quarters i salpebreu-lo. Deixeu-lo coure 30 min. Retireu l’ànec del forn i reserveu-lo sense el greix que haurà anat deixant.
- Del greix sobrant, reserveu-ne tres cullerades i sofregiu-ho amb les cebes fins que siguin transparents. Afegiu-hi els tomàquets ratllats, les pomes pelades i tallades a daus i la meitat de les prunes. Quan el sofregit estigui daurat, afegiu-hi una copa del vi sobrant de bullir les peres i una cullerada de farina, i, quan sigui cuita, ruixeu-ho tot amb dos cullerots de brou i deixeu-ho al foc 5 min més. Passeu-ho tot pel passapuré i torneu-ho a posar a la cassola juntament amb l’ànec. Deixeu-ho coure durant 1 h a 180 ºC fins que l’ànec quedi tendre.
- Els últims 10 min afegiu-hi les peres, els pinyons, les panses i la resta de prunes, que haureu escaldat amb aigua bullent. Poseu-hi també les dues cullerades de mel i la branca de canyella. Acabeu-ho amb una picada d’ametlles, pinyons i carquinyolis.