Preparació
- Per a l’ànec: talleu-lo a quarts.
- Bateu la resta d’ingredients fins aconseguir una base consistent i fina.
- Cobriu l’ànec amb la barreja i deixeu-lo marinar 12 h.
- Poseu-ho tot en una safata i coeu-ho al vapor 1 h i 30 min.
- Traieu els ossos i el suc, i deixeu-ho refredar.
- En un wok calent, fregiu la carn just abans de servir-la.
- Per al curri vermell: bateu tots els ingredients amb una màquina potent.
- Fregiu-ho en un olla a foc mitjà, fins que la pasta elimini el gust d’all cru, 45 min.
- Afegiu-hi 80 g de sucre de palma i caramel·litzeu-ho, 10-15 min.
- Afegiu-hi una llauna de llet de coco Mai Ploy. Coeu-ho 2 min més i afegiu-hi salsa de peix i llima fresca al gust.
CONSELL
L’ànec ha d’estar molt fred, abans de fregir-lo. Acabeu la recepta amb verdures a la graella, com albergínia i carbassó, o amb làmines de bambú jove. Serviu-ho amb coriandre i alfàbrega tailandesa fresca, arròs gessamí al vapor i cacauets.