Preparació
- Desosseu l’ànec sencer i separeu-lo en dues parts, salpebreu-lo i lligueu-lo tot fent un tronc sobre ell mateix. Marqueu els dos trossos lligats ben rossos en una cassola i reserveu-los.
- A la mateixa cassola, poseu-hi les carcasses d’ànec i rossegeu-les. Desglaceu-les amb el vi ranci i afegiu-hi les verdures tallades a trossos. Deixeu-ho sofregir fins que estigui ben ros, cobriu-ho d’aigua i deixeu-ho bullir 2 h o fins que redueixi a la meitat. Coleu-ho i reserveu-ho.
- Poseu els troncs d’ànec al forn. Aneu-los rossejant i afegint-hi el brou d’ànec de mica en mica, 1 h i 30 min. Després, afegiu-hi les prunes a trossos i els pinyons. Acabeu-ho de coure. Si queda molt sec poseu-hi una mica més de brou d’ànec.
- Retireu els fils de lligar la carn i talleu-la a racions. Poseu els talls d’ànec a sobre d’un tros de pa de prunes i salseu-los amb la salsa, les prunes i els pinyons.