Preparació
- Netegeu els ànecs, farciu-los amb els grans d’all, la farigola i el greix. Enrossiu-los en una paella amb greix abundant.
- Passeu-los al forn 10 min a 180 ºC (han de quedar una mica crus per dins). Un cop rostits, desosseu-los i reserveu-los.
- Amb els ossos, les verdures i el vi, feu una salsa molt reduïda. Sofregiu les verdures, rostiu els ossos i barregeu-ho. Afegiu-hi el vi i espereu que redueixi. Cobriu-ho d’aigua i quan s’hagi reduït a la meitat, coleu-ho i torneu-ho a reduir encara més.
- Feu un xarop amb 100 ml d’aigua i 100 g de sucre. Peleu la taronja i la llimona i escaldeu-ne les pells tres vegades i deixeu-les confitar en el xarop. Reserveu els grills de la taronja.
- Escalfeu els ànecs al forn 2 min a 200 ºC. A part, passeu per un colador molt fi la salsa i torneu-la a deixar reduir fins que quedi una salsa brillant i espessa. Afegiu-hi les pells confitades i emplateu-ho intercalant els grills de taronja, l’ànec, els carquinyolis i les fulles d’enciam. Hi trobareu tres gustos: dolç, salat i amarg.