Preparació
- Coeu l’arròs amb aigua i sal, escorreu-lo i deixeu-lo refredar.
- Talleu el pecorino fresc a dauets i reserveu-los.
- Per al farcit: poseu els bolets secs en remull amb aigua tèbia perquè s’hidratin.
- Peleu la ceba i talleu-la. Talleu la sàlvia i la branca d’api. Escalfeu quatre cullerades d’oli d’oliva i fregiu-hi la ceba, la sàlvia i l’api. Incorporeu-hi la carn picada i els bolets i sofregiu-ho 5 min.
- Dissoleu el tomàquet concentrat amb una mica d’aigua i afegiu-lo a la paella.
- Salpebreu-ho. Incorporeu-hi un got d’aigua tèbia i coeu-ho tot a foc baix, 20 min. A mitja cocció, afegiu-hi els pèsols i, si cal, més aigua calenta. La salsa ha de quedar densa i concentrada. Quan estigui a punt, apagueu el foc i deixeu-ho refredar.
- Bateu dos ous amb el safrà i el formatge ratllat. Afegiu-hi l’arròs fred i remeneu- ho bé. Amb l’ajuda de dues culleres, formeu les boles d’arròs. A l’interior de les boles, poseu-hi la carn, la salsa i una mica de pecorino fresc. Tanqueu les boles i doneu-los forma una mica allargada.
- Poseu força oli de cacauet en una paella i escalfeu-lo.
- Arrebosseu les boles de carn: primer amb la farina, després amb dos ous batuts i, finalment, amb el pa ratllat. Fregiu-les de seguida amb l’oli calent, fins que quedin daurades.