Preparació
- Partiu el llamàntol a rodelles (aprofitant tot el suc que en surti). En una cassola de terra, poseu-hi un raig d’oli i salteu el llamàntol. Reserveu-lo per a més endavant.
- A la mateixa cassola on heu enrossit el llamàntol, enrossiu-hi la ceba, juntament amb els dos pebrots tallats a trossos petits. Tot seguit, ratlleu els tomàquets i feu un bon sofregit. Aboqueu el brou calent a la cassola i, quan arrenqui el bull, tireu-hi l’arròs i feu-lo bullir fort durant 13 min.
- Abans que acabi de coure’s l’arròs, afegiu-hi el llamàntol i les cloïsses que ja tindreu obertes al vapor. També a l’últim moment feu la picada amb l’all, el julivert i la polpa de la nyora. Després de deixar-ho bullir 13 min, apagueu el foc i tapeu la cassola. Deixeu que reposi de 5 a 8 min.