Preparació
- Netegeu totes les verdures, talleu les mongetes, talleu el bròquil a brots petits, desgraneu els pèsols i talleu les carxofes en 8 trossos i la pastanaga a bastonets. Fregiu les carxofes i reserveu-les.
- Poseu la cassola al foc amb un raig d’oli i la ceba tallada molt petita. S’ha de coure lentament fins que quedi com una melmelada. Tot seguit, tireu-hi l’all picat i el tomàquet ratllat. Deixeu que es faci lentament.
- Passeu el bacallà esqueixat sense remullar per la planxa perquè es torri una mica; després, poseu-lo en un colador per dessalar-lo sota l’aixeta.
- Ben escorregut, tireu-lo dins el sofregit i doneu-li unes quantes voltes. Tireu-hi l’arròs, sofregiu-lo una mica i ja hi podeu tirar el brou calent (per cada quantitat d’arròs se n’han de posar tres de brou), i bulliu-lo 18 min. Quan faci 10 min que bull, afegiu-hi la verdura.
- Consell: cada qualitat d’arròs requereix una quantitat determinada de brou i de temps de cocció. No ho corregiu de sal fins al final, ja que el bacallà el va salant durant el procés.