Preparació
- Netegeu les sipietes, però conservant-ne la salsa i la tinta.
- En una cassola de terrissa o de ferro colat, escalfeu l’oli. Quan estigui calent, salteu la botifarra feta a rodelles de 3 cm. Un cop feta, retireu-la.
- En el mateix oli, saleu i salteu les sipietes. Quan comencin a agafar una mica de color, traieu-les de la cassola i aboqueu-hi la ceba ben picada tot deixant-la que es dauri; vigileu que no es cremi.
- Incorporeu-hi la ceba, l’all ben picat, el julivert i el pebrot també ben picat. Quan el pebrot estigui cuit, afegiu-hi el tomàquet madur ratllat, deixant que concentri fins que prengui un color fosc el sofregit.
- Amb molt de compte que no es passi de cocció i es cremi, incorporeu-hi la botifarra i l’aigua bullent deixant-ho a foc mitjà durant 15 min. Un cop hagi passat el temps, doneu més intensitat al foc i, quan torni a bullir, aboqueu-hi l’arròs i les sipietes, deixant-ho coure a foc alegre durant 16 o 18 min. Aneu-ho remenant sovint perquè l’arròs tregui el midó i es torni cremós. Deixeu-ho reposar 2 o 3 min abans de servir-ho.