Preparació
- Per al brou, rostiu les carcasses al forn juntament amb una ceba, la pastanaga i el porro, nets i tallats. Quan les carcasses siguin rosses, poseu-les amb la verdura en una olla cobertes d'aigua freda i deixeu-ho bullir.
- Llenceu el greix de la plàtera i poseu-la al foc. Desglaceu-ho amb el vi ranci. Afegiu-ho a l'olla i deixeu bullir el brou un 2 hs.
- Netegeu els moixernons amb aigua freda (si són grans, partiu-los), traieu les primeres fulles de les carxofes i talleu-les en quatre trossos.
- En una cassola, ofegueu la ceba pelada i trinxada amb la mantega. A mitja cocció, incorporeu-hi els moixernons i les carxofes. Remeneu-ho i afegiu-hi l'arròs. Deixeu-ho rossejar 1 min i afegiu-hi el vi. Quan s'hagi tornat a reduir, poseu-hi el brou i remeneu-ho. Quan l'arròs sigui cuit, traieu-lo del foc i afegiu-hi el formatge i el julivert picat.