Preparació
- Separeu el cos dels caps dels escamarlans. Reserveu els cossos al congelador. Poseu els caps d’escamarlà, la morralla, mitja ceba, el porro i el fonoll en una olla, cobriu-ho d’aigua i feu-ho bullir 20 min. Coleu el brou i reserveu-lo. Reserveu els caps d’escamarlans.
- Per a l’arròs: sofregiu en una cassola l’altra mitja ceba i l’all, tot tallat ben petit. Quan ja sigui ben ros, afegiu-hi el puré de tomàquet i continueu-ho sofregint a foc suau. Al cap d’uns minuts, incorporeu-hi les trompetes netes i lleugerament tallades i l’arròs, feu-hi quatre voltes i comenceu a mullar aquest futur arròs amb el brou bullint. Aneu-hi afegint brou de mica en mica tot remenant, fins que l’arròs quedi gairebé cuit. Aquesta operació trigarà uns 16-17 min.
- Recupereu els cossos dels escamarlans un xic congelats i peleu-los (si no els congeléssiu costarien de pelar). Salteu-los en una paella amb un raig d’oli d’oliva i un pols de sal. Enforneu els caps 2 min. Un cop tingueu l’arròs cuit, afegiu-hi un raig d’oli bo i remenant. Rectifiqueu-ho de sal. Serviu-ho al plat i, a sobre, poseu-hi els cossos i els caps d’escamarlà.