Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per al sofregit: coeu la sípia i el calamar a la paella amb una mica d’oli i reserveu-ho.
  2. Caramel·litzeu la ceba amb l’oli a la paella. Quan estigui al punt, incorporeu-hi el pebrot verd, la carxofa, la mongeta tendra i l'all. Sofregiu-ho a foc lent i afegiu-hi la sípia, el calamar i el tomàquet. Quan el tomàquet hagi evaporat l’aigua, incorporeu-hi les gambes i aixafeu-ne els caps perquè desprenguin gust.
  3. Per al concentrat de gamba vermella: trossegeu les verdures i daureu-les amb una mica d’oli d’oliva. Reserveu-ho.
  4. Daureu les gambetes vermelles amb una mica d’oli en una olla, aixafant-ne els caps, i desglaceu-ho amb vi blanc. 
  5. Aboqueu-hi les verdures ofegades i l’aigua. Poseu-ho a bullir i coeu-ho a foc baix fins que el líquid s’hagi reduït a 600 ml. El líquid sobrant es pot congelar per a altres ocasions.
  6. Per a l’arròs: poseu oli d’oliva en una paella i nacreu l’arròs. Afegiu-hi el sofregit, el concentrat de gamba vermella, la barreja de pebre vermell i colorant, el tomàquet i l’all. 
  7. Mulleu-ho amb el fumet calent. Cuineu-ho 6 min a foc fort. Moveu la paella perquè l’arròs hi quedi ben repartit i decoreu-lo amb les gambes vermelles. 
  8. Abaixeu el foc i coeu-ho 7 min més a foc baix. Afegiu-hi fumet calent per cobrir les part que hagin quedat sense brou i coeu-ho 3 min més, a foc fort, fins que el brou s’evapori.


 

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 283

TRENQUEM ELS MENÚS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Joan Capilla

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: