Preparació
- Per al sofregit: coeu la sípia i el calamar a la paella amb una mica d’oli i reserveu-ho.
- Caramel·litzeu la ceba amb l’oli a la paella. Quan estigui al punt, incorporeu-hi el pebrot verd, la carxofa, la mongeta tendra i l'all. Sofregiu-ho a foc lent i afegiu-hi la sípia, el calamar i el tomàquet. Quan el tomàquet hagi evaporat l’aigua, incorporeu-hi les gambes i aixafeu-ne els caps perquè desprenguin gust.
- Per al concentrat de gamba vermella: trossegeu les verdures i daureu-les amb una mica d’oli d’oliva. Reserveu-ho.
- Daureu les gambetes vermelles amb una mica d’oli en una olla, aixafant-ne els caps, i desglaceu-ho amb vi blanc.
- Aboqueu-hi les verdures ofegades i l’aigua. Poseu-ho a bullir i coeu-ho a foc baix fins que el líquid s’hagi reduït a 600 ml. El líquid sobrant es pot congelar per a altres ocasions.
- Per a l’arròs: poseu oli d’oliva en una paella i nacreu l’arròs. Afegiu-hi el sofregit, el concentrat de gamba vermella, la barreja de pebre vermell i colorant, el tomàquet i l’all.
- Mulleu-ho amb el fumet calent. Cuineu-ho 6 min a foc fort. Moveu la paella perquè l’arròs hi quedi ben repartit i decoreu-lo amb les gambes vermelles.
- Abaixeu el foc i coeu-ho 7 min més a foc baix. Afegiu-hi fumet calent per cobrir les part que hagin quedat sense brou i coeu-ho 3 min més, a foc fort, fins que el brou s’evapori.