La 'suihanki' és una olla elèctrica per coure l'arròs oriental: us anirà d'allò més bé!
Preparació
- Coeu l’arròs a la manera oriental: primer de tot, renteu-lo bé, fins que l’aigua surti ben neta.
- En un cassó, poseu l’arròs i l’aigua: poseu un 20% més d’aigua que d’arròs, és a dir, per 350 g d’arròs poseu 420 ml d’aigua.
- Tapeu el cassó amb paper d’alumini i deixeu l’arròs 10 min, perquè absorbeixi l’aigua. Poseu el foc fort i, quan l’aigua arrenqui el bull, abaixeu-lo i tapeu el cassó, sense treure el paper d’alumini. Coeu-ho 2 min.
- Apagueu el foc i deixeu-ho 20 min, tapat.
- En una paella amb un rajolí d’oli, salteu els espàrrecs, tallats per la meitat, fins que estiguin tendres. Afegiu-hi les gambes i coeu-les 1 min. Ratlleu-hi una mica de gingebre fresc per sobre i retireu-ho de la paella.
- Muntatge: en un plat o en un bol, poseu l’arròs i afegiu-hi la salsa teriyaki i el saltat de gambes i espàrrecs pel damunt. Empolseu-ho amb el sèsam negre.