Preparació
- En una cassola amb oli, daureu sis calamars. Afegiu-hi l’oli d’all i julivert. Aboqueu-hi la tinta, l’arròs i la sal, i remeneu-ho a foc suau 1 min. Poseu-hi el fumet i bulliu-ho fins a coure l’arròs.
- Per a la crema: en una cassola amb oli, daureu el porro, tallat a rodanxes. Afegiu-hi els calçots, pelats i tallats a rodanxes, i la patata, i mulleu-ho amb l’aigua. Quan sigui cuit, tritureu-ho i coleu-ho. Saleu-ho.
- Talleu els dos calamars reservats per la meitat, feu-hi uns talls en forma de rombe per la part de la carn i salteu-los, de manera que quedin cuits i enrotllats.
- En un plat, poseu un motlle circular i ompliu-lo amb l’arròs. Poseu-hi la crema de porro al costat, el calamar saltat al damunt i feu-hi uns puntets d’allioli i uns de romesco.