Preparació
- Per al brou: en una olla amb l’oli, ofegueu les verdures. Afegiu-hi les espines i ofegueu-ho 1-2 min més.
- Aromatitzeu-ho amb les espècies i el fonoll, cobriu-ho amb aigua i deixeu que arrenqui el bull; escumeu-ho. Deixeu-ho coure a foc suau, 10 min, i afegiu-hi les rodanxes de congre, salades. Coeu-ho 5 min més i apagueu el foc.
- Deixeu-ho reposar 5 min i treieu-ne les peces de congre. Si voleu, traieu-ne la pell i desespineu-les. Reserveu-ho.
- En una cassola, foneu la mantega. Afegiu-hi l’all i deixeu-lo ofegar 30 s, fins que desprengui aroma. Afegiu-hi la ceba, saleu-ho i deixeu-ho ofegar fins que la ceba sigui ben tova. Afegiu-hi l’ametlla i deixeu-la daurar uns 2-3 min. Reserveu-ho.
- Uns 15 min abans de servir-ho, escalfeu el sofregit i afegiu-hi l’arròs. Deixeu que s’impregni del sofregit tot remenant-ho, a foc mitjà, 1-2 min. Empolseu-ho amb el julivert i, si voleu, afegiu-hi més comí i cúrcuma.
- Mulleu-ho amb el brou, afegiu-hi el llorer i deixeu que arrenqui el bull. Tapeu la cassola i deixeu-ho coure a foc molt suau, 10 min.
- Poseu el peix a sobre de l’arròs, tapeu-ho i deixeu-ho 2-3 min, fins que l’arròs sigui cuit i s’hagi begut el brou.