Preparació
- Peleu els alls i trinxeu-los ben petits. Peleu la ceba i trinxeu-la ben petita.
- Poseu una cassola al foc amb un raig d’oli i feu-hi sofregir lentament la ceba. Quan sigui gairebé cuita, poseu-hi els alls i doneu-hi un parell de tombs. Tot seguit, incorporeu-hi el tomàquet ratllat i el pebrot tallat a daus petits i deixeu concentrar el sofregit.
- Poseu-hi els quatre arrossos, doneu-hi un parell de tombs i tireu-hi el brou bullent. Coeu-ho 15 min a foc fort. Tot seguit, abaixeu el foc i controleu que no s’enganxi (són arrossos de cocció llarga, d’uns 35 min). Saleu-ho.
- Quan faltin 5 min per acabar la cocció, poseu els rogers nets, escatats i sense tripes al damunt de l’arròs. Tapeu la cassola i deixeu-ho acabar de coure. El mateix vapor que genera l’arròs courà els rogers. Ha de quedar un xic caldós.
- Apaguau el foc. Deixeu-ho reposar 5 min i serviu-ho.