Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la massa: En un bol poseu la farina, el sucre, el llevat, la pela ratllada de la taronja i la sal. 
  2. Mescleu la llet i els ous en una gerra mesuradora, afegiu-hi suc de taronja fins que arribi a 300 ml i, a continuació, aboqueu-ho al bol amb la farina. Pasteu-ho afegint-hi una gota més de llet si cal, fins que quedi una massa elàstica.
  3. Col·loqueu la massa en un bol untat amb oli, tapeu-la i deixeu-la pujar 60 min, fins que gairebé dobli el volum. Un cop llevat, tireu-la sobre una superfície enfarinada, traieu-ne l'aire i talleu-la en quatre boles i doneu-los forma circular. 
  4. Per al farcit: Mescleu la xocolata i la mantega en un bol i poseu-la al microones 30 s, per tandes, fins que la mantega s'hagi fos i la xocolata s'hagi desfet. Poseu-hi el cacau en pols i la ratlladura de taronja i mescleu-ho.
  5. Col·loqueu un dels cercles de massa sobre una safata de forn folrada i unteu-hi una mica de xocolata. Tot seguit, col·loqueu la segona peça per sobre i repartiu-hi una mica més de xocolata, després afegiu-hi la tercera i poseu-hi una última capa de ganache i per sobre la quarta peça de massa.
  6. Col·loqueu un tallador rodó de 7 cm de diàmetre al centre del cercle de massa com a guia i, amb un ganivet afilat, talleu el cercle en 16 tires iguals, des del tallador fins a la vora, passant per totes les capes.
  7. Amb les dues mans, agafeu dues tires adjacents, gireu-les en direccions oposades dues vegades perquè la part superior torni a mirar cap amunt i després pessigueu els extrems junts i poseu-los a sota. Repetiu el procés amb les tires de massa restants de manera que acabeu amb vuit parells de tires.
  8. Tapeu l'estrella i deixeu-la pujar fins que es vegi més inflada, uns 45 min. Escalfeu el forn a 200 ºC, unteu la 'babka' amb un ou batut i coeu-la 35 min. Passats els primers 20 min, tapeu-la amb paper d'alumini perquè no es cremi.
  9. Retireu-la del forn i deixeu-la refredar 10 min com a mínim abans de servir-la.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 288

DOLÇA PRIMAVERA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Jaime Bes i Claudia Gozzi

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: