Preparació
- Netegeu els rovellons escapçant el peu i mirant que no estiguin cucats.
- Peleu la ceba i talleu-la a tires fines. Sofregiu-la amb oli. Reduïu el vinagre fins que en quedi una quarta part i reserveu-ho. Salteu els rovellons amb la ceba, la sal, el pebre i el safrà. Quan surti l’aigua dels bolets, afegiu-hi el vinagre que haureu reduït i deixeu-ho coure uns minuts a foc fort. Abaixeu el foc i afegiu-hi l’oli d’oliva. Deixeu-ho confitar molt suaument durant ben bé 12 min.
- Marqueu el bacallà per la banda de la pell en una paella antiadherent, i acabeu la cocció confitant-lo amb els bolets.
- Emplateu el bacallà amb els rovellons i amb l’escabetx emulsionat que aconseguireu batent-lo amb força amb unes varetes. Perquè us lligui amb més facilitat, hi podeu afegir un petit raig d’aigua tèbia.