Preparació
Preparació
- Peleu les patates i talleu-les. Demaneu a un adult que us ajudi a bullir-les uns 20 min. Sabreu que són cuites quan les punxeu i noteu que l’interior no ofereix resistència.
- Coleu les patates amb molta cura de no cremar-vos i poseu-les en un recipient alt, on les pugueu triturar amb comoditat. Afegiu-hi la mantega tova i la nata líquida calenta i una culleradeta de sal. Amb l’ajut d’un adult, tritureu-ho amb el túrmix. També ho podeu fer amb un passapuré o a mà, però, com que la crema ha de ser molt fina, la batedora és la millor opció.
- Poseu el bacallà en un plat o un recipient fondo. Ruixeu-lo amb una mica d’oli, tapeu-ho i coeu-ho 3 min al microones. És com queda millor!
- Talleu les figues seques ben menudes i piqueu les avellanes. Poseu-ho tot en un pot cobert d’oli d’oliva i tritureu-ho.
- Per muntar el plat, poseu una base de puré de patates, per sobre col·loqueu-hi el bacallà cuit i acabeu-ho amb l’oli de figues i avellanes.
El consell
Podeu fer servir aquesta recepta com a base i preparar-la amb altres tipus de peix. Quedarà igual de bona si la feu amb rap a la planxa o amb uns filets de bruixa.
A la cuina, les preparacions que es fan amb patata cuita, com el puré que prepareu en aquesta recepta, es coneixen amb el nom de Parmentier.