Preparació
- Talleu la cansalada a daus, poseu-la a rostir en una cassola sense oli fins que deixi anar el greix i es torri. Afegiu-hi la cansalada i la botifarra blanca tallada. Afegiu-hi la picada i deixeu-ho guisar 20 min.
- Mentrestant, poseu la fruita seca a marinar amb moscatell i reserveu-ho.
- Peleu la poma, talleu-la a quarts i salteu-la amb la mantega i el sucre cremat. Quan ja tingueu el guisat a punt, afegiu-hi la fruita seca amb el moscatell i deixeu-ho reduir.
- Afegiu-hi la botifarra negra tallada, els espinacs i la poma, i deixeu-ho 5 min més.
- A part, en una cassola poseu l’oli en fred, els alls, la ceba i els bitxos i poseu-ho a bullir. Un cop arrenqui el bull, deixeu que els alls es confitin; al cap de 5-6 min, afegiu-hi el bacallà i retireu-ho del foc. Espereu que el bacallà agafi temperatura i aleshores ja ho podreu servir. Poseu la catalana al fons del plat i al damunt el bacallà confitat.