Preparació
- Per a l’oli d’alls: confiteu els alls i cobriu-los d’oli d’oliva.
- Per a l’escalivada: escaliveu el pebrot, l’albergínia i la ceba. Peleu-ho i talleu-ho tot ben petit. Amaniu-ho amb sal, oli i porradell picat.
- Per a la galeta de festucs: barregeu i tritureu la farina, el sucre i els festucs amb el Thermomix (o túrmix). Quan estigui ben fi, afegiu-hi les clares d’ou i quan estigui tot a 40 ºC, poseu-hi la mantega.
- Coeu-ho al forn en una safata al damunt d’una làmina de silicona 6 min.
- Per a l’oli de festucs: tritureu l’oli i els festucs amb el curri.
- Feu coure el bacallà en un cassó amb l’oli d’alls, al forn, a 60 ºC. Quan el cor estigui a 35 ºC, ja està a punt. Retireu l’oli d’alls i guardeu la mica d’aigua que deixa el bacallà.
- Lligueu l’aigua del bacallà amb l’oli de festucs i feu el pil-pil de festucs.
- Muntatge: amb dues culleres, poseu l’escalivada al plat, amb forma de canalé. Al costat poseu-hi el bacallà amb el pil-pil de festucs i la galeta.