Preparació
- Foneu la mantega.
- Piqueu les nous ben fines i barregeu-les amb el sucre, la canyella i el clau d’olor.
- Esteneu una làmina de pasta fil·lo i pinteu-la amb mantega amb l’ajut d’un pinzell. Poseu una segona capa de pasta fil·lo. Repartiu-hi per sobre una part de la barreja de nous. Cobriu-ho amb tres capes de pasta fil·lo, totes pintades amb mantega. Torneu a repartir-hi nous per sobre i repetiu el procés fins acabar les nous.
- Talleu les capes superiors a rombes i poseu-ho al forn a 220 ºC durant 10 min. Abaixeu la temperatura a 180 ºC i coeu-ho 20 min més.
- Mentrestant, prepareu un almívar amb la mel, el suc de llimona i l’aigua posant-ho tot en un cassó al foc. Quan arrenqui el bull, deixeu-ho un parell de minuts fins que agafi una mica de consistència. Deixeu-ho refredar.
- Traieu la baclaua del forn i pinteu-la amb l’almívar. Deixeu-la refredar i talleu-la seguint els rombes marcats.