Preparació
Preparació
- Talleu els tomàquets secs i les panses ben menuts. Talleu el formatge a daus. Reserveu-ho.
- Foneu la mantega al microones.
- Amb l’ajuda d’un pinzell, pinteu de mantega la base d’una safata de forn gran.
- Estireu una capa de pasta fil·lo i pinteu-la amb mantega fosa. Per sobre, poseu-hi una altra capa de pasta i pinteu-la. Així, aneu fent fins a arribar a la meitat del paquet de pasta.
- Per sobre de totes aquestes capes de pasta, poseu-hi els tomàquets secs, tallats menuts, les panses i el formatge tallat a daus.
- Tot seguit, continueu posant capes de pasta fil·lo, pintades amb mantega fosa, fins a acabar tot el paquet de pasta.
- Talleu la baclaua a quadres, amb l’ajut d’un ganivet esmolat. És molt important que la talleu abans de coure, perquè si no es trenca molt i quedarà fet un nyap.
- Tapeu-la amb paper d’alumini i coeu-la, a 180 ºC, 40 min.
- Destapeu la baclaua i coeu-la 20 min més, perquè quedi ben torrada.
El consell
- La baclaua són unes postres típiques àrabs. La recepta original és molt dolça i es fa amb mel i fruita seca.
- Aquests pastissets de tomàquet sec, panses i formatge queden deliciosos com a aperitiu. Si ho preferiu, podeu adaptar la recepta i preparar-la amb altres ingredients. Sobrassada, carbassó, ceba, bacó... Totes les opcions són ben bones!