Preparació
- Per al bescuit: en un bol barregeu el sucre, la mantega i els rovells d’ou amb les varetes elèctriques del túrmix. Afegiu-hi la ratlladura de llimona, la farina amb el llevat tamisats i barregeu-ho bé. A part, munteu les clares a punt de neu i incorporeu-les a la mescla amb suavitat, vigilant que no s’abaixin. Aboqueu la mescla dins el motlle i coeu-ho al forn durant 50 min a 160 ºC.
- Deixeu-ho refredar, talleu-ho en tres parts iguals i escampeu una mica de melmelada entre capa i capa. Reserveu-ho.
- Per a la glaça: hidrateu la gelatina en aigua freda.
- En una cassó, poseu a bullir l’aigua, el sucre i la nata. Quan bulli, aparteu-ho del foc, afegiu-hi el cacau amarg i remeneu-ho bé.
- Homogeneïtzeu la barreja amb un turmix a baixa velocitat evitant que entri aire a la mescla.
- Escorreu la gelatina i dissoleu-la en la barreja anterior. Coleu la glaça, deixeu-la refredar i reserveu-la a la nevera un mínim de 6 h.
- En el moment de fer servir, escalfeu la glaça al microones a baixa potència fins a una temperatura d’uns 40 ºC. Aboqueu-la per sobre la superfície i reserveu el pastís a la nevera fins el moment de servir.