Preparació
- Preescalfeu al forn a 180 ºC.
- Poseu l'aigua al vas i les patates al cistell. Programeu 25 min, temperatura Varoma, velocitat 1.
- Traieu les patates i reserveu-les. Buideu el got i renteu-lo.
- Greixeu un motlle de 30 cm de diàmetre (o rectangular de 30 x 20 cm).
- Amb el got net i sec poseu la papallona a les ganivetes. Aboqueu-hi les clares i un pessic de sal, programeu 4 min, a velocitat 31/2.
- Poseu les clares en un bol gran i reserveu-les.
- Traieu la papallona i, sense rentar el got, poseu-hi els rovells, el sucre i les patates. Tritureu-ho programant 10 s, velocitat 4.
- Aboqueu-ho sobre les clares muntades a punt de neu i amb l'ajuda de l'espàtula barregeu-ho bé amb moviments envoltants de baix cap a dalt.
- Aboqueu-ho en el motlle preparat i fornegeu-ho durant 30 o 35 min.
- Sabreu que està ben cuit si en inserir una agulla al centre del pa de pessic aquesta surt seca.
- Després d'uns minuts, desemmotlleu-ho sobre una reixeta i deixeu-ho refredar.
- Decoreu-ho empolsant-ho amb sucre de llustre.