Preparació
- Per als tomàquets amb almívar: escaldeu els tomàquets amb aigua bullent i peleu-los. Talleu-los per la meitat, poseu-hi sucre al damunt i deixeu-los reposar tota la nit a temperatura ambient, tapats amb un drap.
- L’endemà, poseu els tomàquets (que hauran deixat anar l’aigua i s’hauran semiconfitat) en un cassó amb un litre d’aigua i les peles de les llimones, i feu-los bullir 40 min.
- Afegiu el suc de les llimones al cassó i retireu la cassola del foc. Ompliu pots de vidre amb els tomàquets i el líquid fins a dalt de tot, tanqueu els pots i gireu-los cap per avall mentre estiguin calents, perquè facin el buit i es puguin conservar al rebost.
- Per al bescuit: tritureu el pa integral a trossos grossos (millor si ho feu al morter).
- Munteu les clares dels ous amb la batedora, i quan estiguin a mig muntar afegiu-hi el sucre blanc.
- Munteu els rovells i el sucre morè.
- Barregeu-ho en aquest ordre: poseu els rovells muntats en un bol i afegiu-hi l’oli, el pa i, finalment, les clares. Barregeu-ho amb una llengua amb moviments envoltants i poseu-ho en un recipient metàl·lic d’uns 5 cm d’alt. Congeleu-ho 2 h.
- Traieu la safata del congelador i torneu-ho a remenar tot amb una cullera. Poseu-ho al congelador 1 h més i torneu-ho a remenar.
- Reserveu-ho al congelador fins al moment de muntar la recepta.
- Escalfeu una mica un cercle metàl·lic, poseu-lo sobre el bescuit i pressioneu fins a tallar-lo. Poseu el cilindre de bescuit al centre d’un plat fondo i, al damunt, afegiu-hi un tall de formatge i un tomàquet verd confitat tallat a rodanxes. Acabeu- ho amb una fulla d’alfàbrega fregida empolsinada amb sucre.