Preparació
- Per a la salsa: deixeu les ametlles 8 h en remull. Passat aquest temps, coleu-les i aboqueu-les al vas d’un processador d’aliments.
- Tritureu-ho amb la nata vegetal fins a tenir una salsa llisa i homogènia, sense grumolls. Si queda massa espessa, afegiu-hi una mica d’aigua i torneu-ho a triturar.
- Rectifiqueu-ne el punt de sal i condimenteu-la amb nou moscada.
- Per a les boles: piqueu la ceba i el julivert ben petits; ofegueu-ho en una paella amb un rajolí d’oli i dos pessics de sal.
- Poseu-ho al got d’una màquina trituradora i afegiu-hi el tofu a trossos i l’arròs cuit. Aneu-hi donant tocs intermitents amb més o menys intensitat de velocitat fins que tingueu una massa una mica compacta que es pugui treballar amb les mans.
- Humitegeu-vos les mans i aneu formant les boles. Passeu-les lleugerament per la farina i daureu-les en una paella amb una mica d’oli.
- Emplateu-les i banyeu-les amb la salsa d’ametlles.