Preparació
Per al gall:
- Talleu el gall a quarts, salpebreu-lo i marqueu-lo en oli. Un cop marcat, retireu-lo.
- Afegiu-hi els alls, la ceba i l’espígol, i estofeu-ho. Un cop estofada la ceba, reduïu-la amb el vi blanc i, tot seguit, afegiu-hi el gall, cobriu-ho d’aigua i poseu-ho a bullir. Quan sigui cuit, desfeu la carn i guardeu-la.
Per a les prunes:
- Poseu tots els ingredients en una olla i feu-los bullir fins que s’hidratin.
Per als pinyons:
- Poseu tots els ingredients en una olla i feu-los bullir lentament fins que no quedi aigua.
Per al paté:
- Tritureu els ous amb el fetge i coleu-ho amb un colador fi. Un cop colat, afegiu-hi tots els ingredients restants i tritureu-ho. Poseu el resultat en motlles i coeu-ho 40 min a 110 ºC.
Muntatge:
- Agafeu la mantellina i estireu-la. Traieu el pinyol de les prunes i farciu-les amb el paté (serà el centre del bombó).
- Agafeu la meitat de pit i pota del gall i feu-ne una pilota amb el centre de la pruna farcida. Quan la pilota estigui feta, emboliqueu-la amb la mantellina de porc i poseu-la al forn 5 min a 180 ºC.
- Per a la salsa, feu servir el brou de la cocció i afegiu-hi una picada clàssica.