Preparació
- Per a la pell de taronja confitada: renteu les pells de taronja i talleu-les a quarts.
- Si la pell es gruixuda, rebaixeu-ne una mica la part blanca amb un ganivet esmolat.
- Escaldeu les pells en aigua bullent, 1 min.
- Escorreu-les i refredeu-les amb aigua i gel.
- Repetiu la mateixa operació amb aigua nova (escaldant i refredant)
- Poseu en un cassó el mig litre d'aigua, el sucre i el suc de taronja.
- Quan comenci a bullir, incorporeu-hi les pells escaldades, tapeu el cassó i coeu-les a foc molt lent 1 h i 30 min.
- Deixeu-les refredar a dins del cassó.
- Escorreu-les, talleu-les a trossos llargs i prims, i poseu-los sobre un silpad per assecar-les al forn 20 min a 90 ºC. Reserveu-les en una caixa hermètica.
- Per al bany de xocolata: talleu la cobertura a trossos petits i rectangulars.
- Dividiu-los en tres parts: 2/3 parts poseu-los en un bol. Escalefeu-ho al microones a baixa potència uns segons. Cada 10-15 s remeneu-ho per escalfar la cobertura de manera homogènia, fins que arribi als 40 ºC.
- Afegiu-hi 1/3 de la cobertura que havíeu reservat i remeneu-ho molt bé, per desfer-la i per abaixar la temperatura a 27 ºC.
- Torneu a posar el bol al microones 3 s perquè pugi uns graus més, entre 28 i 30 ºC.
- Ja teniu la cobertura per banyar les pells.
- Nota: recordeu que jo he canviat la taronja per mandarina. En conseqüència, per confitar les pells he utilitzat suc de mandarina en lloc de suc de taronja, i el temps de cocció ha estat més curt, d’1 h en lloc d'1 h i 30 min que indica la recepta.