Preparació
- Per al pa de pessic: bateu els ous amb el sucre fins que quedin escumosos. Afegiu-hi la farina tamisada i aboqueu-ho sobre una plata de forn coberta amb paper de forn (ha de quedar primet, de 0,5 cm de gruix). Coeu-ho 10 min a 180 ºC. Encara calent, desemmotlleu-ho sobre un drap una mica humit, enrotlleu-ho i deixeu-ho refredar.
- Per a l’almívar: poseu l’aigua i el sucre en un cassó al foc i deixeu-ho bullir 3 o 4 min. Afegiu-hi el rajolí de licor i reserveu-lo.
- Per a la crema: poseu la gelatina en remull amb aigua freda.
- En un cassó escalfeu l’aigua (reserveu-ne una part), el suc de llimona, la ratlladura i les fulles de menta. Quan arrenqui el bull, tapeu-ho i reserveu-ho uns minuts per tal que infusioni la menta.
- A part, dissoleu la Maizena amb l’aigua reservada. Bateu els ous i barregeu-los amb el sucre i la Maizena.
- Coleu la infusió de llimona i menta, aboqueu-la sobre la barreja dels ous i torneu-ho tot al foc, remenant-ho bé per tal que no faci grumolls ni s’enganxi. Quan la crema trenqui el bull, traieu-la del foc i dissoleu-hi la gelatina escorreguda.
- Filmeu-la a pell i deixeu-la refredar.
- Muntatge: desenrotlleu el pa de pessic, humitegeu-lo amb l’almívar i escampeu la crema per sobre, reservant-ne una part. Torneu-lo a enrotllar, escampeu una fina capa de crema per sobre i enganxeu-hi el crocant d’ametlla. Decoreu-lo amb l’ou filat i reserveu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.