Preparació
- Per al farcit de xocolata: hidrateu la gelatina en aigua freda. Piqueu la xocolata ben petita.
- Escalfeu la nata i el sucre. Incorporeu-hi la gelatina i la xocolata. Barregeu-ho bé fins que sigui ben homogeni. Reserveu-ho a la nevera unes 4 h.
- Munteu la nata amb les varetes elèctriques i reserveu-la.
- Per al pa de pessic: separeu els rovells de les clares. Bateu els rovells amb la meitat del sucre fins que doblin el volum. Munteu les clares amb la resta del sucre i afegiu-les suaument als rovells. Afegiu-hi la farina i el cacau tamisats i la ratlladura de llimona.
- Esteneu-ho ben prim sobre una safata de forn coberta amb paper de forn (de 0,5 cm de gruix) i coeu-ho 8 min a 200 ºC.
- Traieu-ho del forn i gireu-ho del revés sobre un paper de forn empolsat amb sucre de llustre (perquè que no s’enganxi).
- Desenganxeu el paper de forn que heu fet servir per coure’l (que ara és a la superfície) i retalleu les vores per quadrar-lo. Enrotlleu la planxa de pa de pessic per tal que agafi la forma i reserveu-ho.
- Per a l’almívar: feu bullir l’aigua i el sucre durant 5 min. Fora del foc, afegiu-hi un rajolí de licor. Deixeu-ho refredar.
- Per a la cobertura: escalfeu la nata líquida. Quan arrenqui el bull aboqueu-la sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets. Espereu 2 min i barregeu-ho bé fins a obtenir una mescla homogènia. Manteniu-la calenta en un bany maria fins al moment d’utilitzar-la.
- Muntatge: desenrotlleu el pa de pessic i, amb un pinzell, emborratxeu-lo amb l’almívar. Escampeu el cremós de xocolata per tota la superfície i enrotlleu el pa de pessic. Poseu-lo sobre una reixa i banyeu-lo amb la cobertura de xocolata calenta. Decoreu-lo i reserveu-lo a la nevera fins al moment de servir-lo.