Preparació
- Poseu el bacallà dessalat a la cassola i cobriu-lo amb aigua, llorer i una mica de pebre en gra. Quan l’aigua hagi arrencat el bull, ja podeu parar la cocció i deixar que el bacallà es refredi.
- A part, confiteu tres alls i el bitxo (el bitxo poseu-lo només si voleu que sigui picant) i deixeu-ho refredar.
- Traieu el bacallà de la cassola i esmicoleu-lo. Escalfeu la llet i afegiu-hi l’oli, els alls confitats i l’all cru, com si féssiu una maionesa, i afegiu-hi també el bacallà. Quan quedi una pasta compacta ja tindreu la brandada feta.
- Aixafeu els cigrons cuits, amb una mica de suc i una mica d’oli, amb l’ajuda d’una forquilla.
- Muntatge: agafeu un got o una copa de xopet i comenceu a fer una capa de puré de cigrons, una altra de brandada i al damunt poseu-hi un raig de mel de milflors.