Preparació
Per a la brandada:
- En un cassó poseu l'oli i el bacallà i escalfeu-ho 12 min. A continuació, treieu-lo i coleu l’oli.
- Poseu el bacallà en un bol i amb el túrmix, tritureu-lo ben fi. Afegiu-hi l'oli que heu reservat fins que en dobleu la quantitat. Deixeu-la reposar.
Per a la salsa de pebrot:
- Escaliveu els pebrots 35 min a 180 ºC. A continuació peleu-los i traieu-ne les llavors. Un cop nets, col·loqueu-los en un pot juntament amb l'aigua (30 ml).
- Tritureu-ho tot plegat amb el túrmix fins a obtenir-ne un puré.
Per a l'allioli de mel:
- En un pot poseu la mel, l’aigua (30 ml), els alls i la sal. Tritureu-ho fins que n’obtingueu un puré.
Per al pa de blat de moro:
- Talleu les puntes del pa i feu-ne dues parts iguals. Congeleu-lo. Després, talleu-lo a llesques fines i torreu-les.
Muntatge:
Dibuixeu una ziga-zaga al plat amb la salsa de pebrot vermell. A les puntes del plat dibuixeu un punt amb el pebrot verd i, al damunt, un punt d’allioli de mel. Al mig feu dues quenelles de brandada, i a sobre una llesca de pa de blat de moro. Repetiu l’operació.