Preparació
- Netegeu i renteu els alls tendres, i trossegeu-los.
- Elimineu les fulles exteriors i les puntes de les carxofes. Elimineu-ne els pèls interiors, talleu-les a quarts o vuitens, i poseu-les en remull, amb aigua i suc de llimona.
- Escaldeu les carxofes en aigua bullent salada i refresqueu-les.
- Renteu i assequeu els filets de verat, sense espines. Talleu-los en forma regular.
- Formeu les broquetes intercalant carxofa, verat i all tendre. Repetiu l’operació un cop més.
- Ratlleu finament la pela de la llima.
- Barregeu la salsa de soja amb la mel, el suc de la llima i una mica de la pela ratllada.
- En una paella amb oli d’oliva calent, sofregiu els alls aixafats fins que es daurin i retireu-los. A la mateixa paella, coeu les broquetes, 6-8 min, girant-les durant la cocció.
- Al final de la cocció, abaixeu el foc i aboqueu la salsa de soja, mel i llima sobre les broquetes. Espereu-vos uns segons, que es redueixi, i serviu-ho amb una mica més de pela de llima ratllada per sobre.