Preparació
- Mentre poseu un cassó amb aigua mineral i una mica de sal a bullir, en un altre cassó feu un roux.
- Talleu el bròquil tot mantenint els "arbrets", reserveu-ne els "troncs" més gruixuts i talleu-los a daus molt petits.
- Escaldeu els "arbrets" 4 minuts i traieu-los del foc amb una aranya. Després, poseu-los dins d'un bol amb aigua freda i glaçons per tallar-ne la cocció.
- A la mateixa aigua de cocció dels "arbrets", escaldeu-hi durant 1 min les tiges gruixudes del bròquil tallades a daus. Coleu-ho i passeu-ho en un bol amb un raig de vinagre de xerès i un d'oli. Reserveu-ho.
- Bulliu nata i llet amb un polsim de sal, 50 g de mozzarella i els quatre ous, prèviament bullits i ratllats.
- Un cop ha arrencat el bull, tireu-hi el roux.
- No deixeu de remenar-ho.
- Munteu la safata amb el bròquil i la beixamel i tireu-hi el que us queda de mozzarella ben repartida per sobre. Poseu-ho a la part alta del forn, 6 min, a 220 graus.
- Traieu-ho del forn i afegiu-hi les tiges gruixudes i avinagrades que teníeu reservades. Serviu-ho amb una mica de pebre blanc.