Preparació
Preparació
- Amb les mans, trenqueu les flors del bròquil i de la coliflor.
- Per a l'arrebossat: separeu el rovell de la clara. Bateu el rovell i barregeu-lo amb la farina i l’aigua. Afegiu-hi una mica de sal. Bateu la clara a punt de neu i integreu-la, amb cura, a la barreja anterior. Ha de quedar una massa suau.
- Si els bocins de coliflor i bròquil són petits, podeu arrebossar-los directament crus. Si són grossos, podeu coure'ls 1 min al microones, a potència màxima, abans d’arrebossar-los.
- Introduïu els bocins de verdura a la massa.
- Demaneu ajuda a un adult per posar a escalfar oli d’oliva abundant en una cassola petita. Quan sigui calent, aneu traient els bocins coberts de massa i aboqueu-los a l’oli, amb l’ajut d’una escumadora.
- Quan el color de l’arrebossat sigui daurat, ja estarà a punt.
- Traieu les verdures amb l’escumadora i poseu-les sobre un paper absorbent, perquè perdin l’oli sobrer.
El consell
- Pots adaptar aquesta recepta per preparar altres tipus de verdures arrebossades. Veuràs que queden delicioses! Si la fas amb albergínia, recorda que abans l’has de deixar una estona en remull amb aigua i sal, perquè perdi l’amargor. Si optes per les carxofes, les hauràs de pelar força per deixar només la part del cor. I, si ho fas amb espàrrecs, sempre és millor que els coguis prèviament una mica al microones.
- Aquestes verdures són un acompanyament excel·lent per a un plat de carn, peix o ous.