Preparació
- Deixeu el bull en remull a la nevera tota una nit.
- Fregueu-lo a consciència amb un raspall fort, renteu-lo i talleu-lo a trossets de 2 x 1 cm.
- Escaldeu el bull amb aigua bullent uns 5 min, escorreu-lo i fregueu-lo fort amb les mans a raig d’aixeta; repetiu l’operació fins que l’aigua d’escaldar el bull surti clara i neta.
- Poseu una olla al foc amb l’oli i, quan sigui roent, aboqueu-hi la picada deixatada amb una mica més d’oli.
- Sofregiu la picada durant 2 min, remenant-ho perquè no es cremi.
- Mulleu-ho amb aigua i, quan arrenqui el bull, poseu-hi els trossos de bull; tapeu-ho i deixeu-ho coure fins que el bull sigui tendre.
- Afegiu-hi les patates, una mica de sal, la cirereta i els cargols.
- Quan quedi poc perquè les patates siguin cuites, poseu-hi les mongetes i remeneu-ho sacsejant l’olla.
- Rectifiqueu-ho de sal i picant.
- Ha de quedar una salsa bastant lligada.