Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Quines característiques de gust i de textura ens aporta el moniato?

El moniato de color més clar, o la batata de color més taronja, aporten una textura tova i delicada, a més d'una dolçor molt elegant i gurmet que queda molt bé en molts plats.

Quines coccions hi podem fer? 

El moniato es pot coure de la mateixa manera i amb les mateixes tècniques que fem tradicionalment amb la patata.

És un bon substitut de la patata?

Més que un substitut, el podem considerar una variant. Tots dos són recomanables, a la cuina. Fins i tot, és interessant mesclar patata i moniato.

A més de menjar-nos-el sol, podem incorporar-lo en receptes?

És molt popular menjar-se els moniatos sols, cuits al caliu, especialment per aquestes dates. A la tardor i a l'hivern, de fet, els podem comprar cuits a les parades de castanyes i en alguns forns de pa. Però també és molt bo cuit al forn, tallat a rodelles, com unes patates panadera, o en receptes com el bullit de moniato amb cebetes i orella de porc que us proposo aquest mes, i que segur que us encantarà!

Preparació

  1. Per al bullit: renteu molt bé les orelles, retireu-ne els cartílags més gruixuts i partiu-les de llarg a llarg, en 4 talls cadascuna. 
  2. Poseu-les a coure en una olla amb l'aigua freda. Quan arrenqui el bull, escumeu la superfície i afegiu-hi el buquet lligat i la sal. Coeu-ho 90 min, a foc baix i tapat.
  3. Afegiu-hi els talls de moniato i les cebetes i continueu el bullit 18 min més. Apagueu el foc, reserveu 50 ml de brou i coleu-ho.
  4. Per a la salsa: tritureu l'oli, el brou reservat del bullit, la mostassa, el vinagre, l'all i el julivert, sal i pebre fins a aconseguir una mescla verda i fina. 
  5. Incorporeu-hi els ous durs i seguiu triturant-ho fins que us quedi una textura densa i ben fina. Rectifiqueu-ho de sal i pebre. 
  6. Repartiu el moniato i la ceba en plats i poseu-hi els talls d'orella per sobre. Acabeu-ho amb la salsa i ja ho podeu servir, ben calent.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 283

TRENQUEM ELS MENÚS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Joan Capilla

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: