Preparació
- Per a la pasta choux: poseu l’aigua i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal. Quan l’aigua bulli i tota la mantega s’hagi fos, afegiu-hi d’un sol cop tota la farina tamisada i deixeu-ho coure, sense parar de remenar, fins que aquesta massa se separi de les parets del cassó.
- Fora del foc afegiu-hi un ou i remeneu-ho fins que quedi homogeni. Així, fins afegir-hi els tres ous. Reserveu-ho.
- Per a la crema pastissera: dissoleu la Maizena en un rajolí de llet freda.
- En un cassó al foc poseu la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Quan arrenqui el bull, traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar una mica.
- A part, barregeu els rovells amb la Maizena. Afegiu-hi la llet ja temperada, barregeu-ho i coleu-ho. Torneu a posar la crema al foc, remenant-ho sense parar. Quan arrenqui a bullir, traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Reserveu-ho.
- Per als bunyols: barregeu la pasta choux amb la crema pastisseria. Ompliu una mànega de pastisseria i aboqueu petites porcions de massa en l’oli calent. Quan estiguin daurats traieu-los del foc i deixeu-los sobre paper absorbent.
- Encara calents, mulleu-los amb una mica d’anís i arrebosseu-los amb sucre. Opcionalment, es poden farcir amb més crema pastissera.