Preparació
- Peleu i talleu la poma i poseu-la en un recipient apte per a microones. Ruixeu-la amb una mica de suc de llimona. Tapeu-ho i coeu-ho a potència màxima, 5 min. Quan sigui cuita, aixafeu-la amb cura de no cremar-vos i reserveu-la.
- Bateu l’ou amb el sucre fins a emblanquir-lo, és a dir, fins que l’ou es torni blanc i escumós. Afegiu-hi la canyella i la poma aixafada i barregeu-ho.
- Mescleu la farina amb el llevat químic en pols, que normalment els grans coneixen com Royal. Integreu-ho a la barreja anterior fins que quedi una massa pastosa.
- Poseu abundant oli d’oliva en una cassoleta i, quan sigui calent, aneu abocant-hi cullerots de massa. No oblideu que és molt important que el fregit el feu sempre acompanyats d’un adult.
- Quan les boletes surin i girin totes soles, és que estan a punt. Les traiem amb molta cura amb una escumadora i les posem sobre paper absorbent, perquè perdin el greix sobrer.
- Per acabar, arrebossem les boletes amb sucre i ja les tenim a punt per servir.