Preparació
- Per al conill al pibil: tritureu tots els ingredients (menys el conill) per fer una marinada. Cobriu la carn amb la marinada dins d’un recipient (o una bossa de plàstic) i deixeu-la marinar a la nevera 4-8 h.
- Per al romesco: rostiu tres calçots al forn, a màxima potència, fins que comencin a desprendre suc. Retireu-los, tapeu-los i deixeu-los reposar uns minuts. Peleu-los i talleu-los a rodanxes gruixudes. Reserveu-los.
- Poseu el conill amb la marinada en una safata de forn i tapeu-lo amb paper d’alumini, paper de forn o una estora de silicona. Enforneu-lo a 160 oC, 1 h 30 min, fins que estigui cuit.
- Deixeu temperar la carn durant uns minuts.
- Reduïu el suc de la cocció en una paella fins que tingui textura de salsa.
- Quan el conill es pugui manipular, desosseu-lo i trinxeu-ne la carn a dauets. Afegiu-hi la salsa reduïda.
- Tritureu els bitxos amb un robot. Afegiu-los al romesco amb la pela de taronja ratllada.
- Peleu el quart calçot i talleu-ne la part blanca a la juliana, en sentit longitudinal. Submergiu-lo en aigua freda amb gel 5 min, perquè perdi la picor i quedi ben cruixent.
- Al moment de servir el plat, escampeu una base de romesco a sobre de cada tortilla, repartiu-hi la carn de conill, el calçot rostit i una mica de calçot a la juliana.
- Enrotlleu les tortillas fent un plec amb la tortilla cap endavant, i introduïu-ne els dos extrems laterals cap a dins. Poseu-les en una safata de forn amb el plec de cap per avall i enforneu-les a 150 oC, 2-3 min.