Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Prepareu les brases i poseu-hi la graella 5 cm per sobre.
  2. Per a la crema d’ou: en una cassola petita, escalfeu l’oli fumat a 68 ºC. Afegiu-hi els rovells, a poc a poc i d’un en un, i deixeu-los que quallin, 15 min.
  3. Retireu els rovells amb una escumadora, poseu-los en un recipient i bateu-los mentre hi aneu afegint l’oli d’anxoves en un fil constant. Afegiu-hi el vinagre de vi o de cava i una mica de sal.
  4. Unteu la llesca de pa amb oli d’oliva i all, i torreu-la a la graella. Retireu-la, deixeu-la refredar i tritureu-la fins a obtenir molles de pa (també podeu picar-la amb un ganivet, per obtenir unes molles més grans).
  5. Ruixeu els cabdells amb una mica d’oli i coeu-los a la brasa, 2 min per cada costat. Retireu-los, saleu-los i tireu-hi per sobre la pela de la llimona ratllada.
  6. Coeu a la brasa les meitats de la llimona, amb el costat del tall cap a baix, 3 min, fins que es caramel·litzin.
  7. En una paella petita de ferro fos amb una mica d’oli, fregiu el bitxo i les tàperes fins que quedin cruixents.
  8. Amaniu els cabdells amb el suc de la llimona a la graella i l’oli de bitxo i tàpera.
  9. Poseu un filet d’anxova sobre cada meitat de cabdell, afegiu-hi una cullerada de crema d’ou, el julivert i les molles de pa torrades.
  10. Acompanyeu-ho amb la mitja llimona a la brasa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 283

TRENQUEM ELS MENÚS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Joan Capilla

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: