Preparació
- Prepareu les brases i poseu-hi la graella 5 cm per sobre.
- Per a la crema d’ou: en una cassola petita, escalfeu l’oli fumat a 68 ºC. Afegiu-hi els rovells, a poc a poc i d’un en un, i deixeu-los que quallin, 15 min.
- Retireu els rovells amb una escumadora, poseu-los en un recipient i bateu-los mentre hi aneu afegint l’oli d’anxoves en un fil constant. Afegiu-hi el vinagre de vi o de cava i una mica de sal.
- Unteu la llesca de pa amb oli d’oliva i all, i torreu-la a la graella. Retireu-la, deixeu-la refredar i tritureu-la fins a obtenir molles de pa (també podeu picar-la amb un ganivet, per obtenir unes molles més grans).
- Ruixeu els cabdells amb una mica d’oli i coeu-los a la brasa, 2 min per cada costat. Retireu-los, saleu-los i tireu-hi per sobre la pela de la llimona ratllada.
- Coeu a la brasa les meitats de la llimona, amb el costat del tall cap a baix, 3 min, fins que es caramel·litzin.
- En una paella petita de ferro fos amb una mica d’oli, fregiu el bitxo i les tàperes fins que quedin cruixents.
- Amaniu els cabdells amb el suc de la llimona a la graella i l’oli de bitxo i tàpera.
- Poseu un filet d’anxova sobre cada meitat de cabdell, afegiu-hi una cullerada de crema d’ou, el julivert i les molles de pa torrades.
- Acompanyeu-ho amb la mitja llimona a la brasa.