Preparació
- Netegeu el cabirol, desosseu-lo i enrossiu els ossos al forn. Deixeu el llom del cabirol a maridar amb el vi negre, les verdures tallades, mig got de vinagre i 0,5 l d’aigua durant 3 h. Coleu les verdures i salteu-les en una cassola.
- Un cop ben saltades, afegiu-hi els ossos torrats del cabirol; finalment, aboqueu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir. Coleu-ho i reserveu-ho.
- Poseu a coure els moniatos al forn 40 min —segons la mida— a 160 ºC. Un cop cuits, peleu-los i esmicoleu-los amb una forquilla, rectifiqueu-ho de sal i pebre i amaniu-ho amb oli d’oliva.
- Prepareu un xarop amb 100 ml aigua i 100 g de sucre. Escaldeu les castanyes, peleu-les i poseu-les a bullir amb el xarop 20 min.
- Piqueu el pebre en gra amb l’ajuda d’un morter. Cobriu el llom del cabirol amb el pebre.
- En una paella amb oli molt calent marqueu el cabirol. Afegiu-hi les castanyes confitades i ja escorregudes i una mica de salsa.
- Traieu el cabirol i talleu-lo a medallons. Torreu el pa de pagès a llesques, poseu-hi el moniato a sobre, els talls de cabirol i les castanyes. Escalfeu-ho tot junt al forn 2 min.