Preparació
1. Per a la picada: tritureu tots els ingredients.
2. En una cassola, daureu l’all sencer, una mica aixafat, amb un xic d’oli.
3. Incorporeu-hi les potes dels calamars i deixeu-les coure fins que agafin una mica de color.
4. Afegiu-hi la meitat de la ceba picada i deixeu-la coure fins que estigui ben caramel·litzada.
5. Afegiu-hi l’albergínia tallada a daus i coeu-la 10 minuts. Afegiu-hi la carn picada i deixeu-la sofregir.
6. Mulleu-ho amb un xic de moscatell i deixeu que s’evapori. Salpebreu-ho.
7. Farciu els cossos dels calamars amb el farciment i tanqueu-los amb l’ajut d’un escuradents.
8. Poseu a la mateixa cassola la resta de la ceba picada i deixeu-la coure lentament. Quan estigui ben cuita, afegiu-hi el tomàquet ratllat i deixeu-lo coure lentament fins a formar un bon sofregit.
9. Afegiu-hi els calamars farcits, mulleu-ho amb el vi blanc i deixeu-lo evaporar del tot.
10. Cobriu-ho amb l’aigua i deixeu-ho coure 25 minuts, fins que el calamar sigui tendre.
11. Un cop cuit, afegiu-hi una cullerada de la picada i deixeu que la salsa s’espesseixi. Salpebreu-ho.