Preparació
- Netegeu el calamar i reserveu-ne la tinta, renteu-lo i assequeu-lo. Obriu el cos del calamar i talleu-lo per la meitat, a l'ample, perquè quedi més fi. Talleu-lo a tires fines. Salpebreu-ho.
- Bateu dos ous.
- Aneu enfarinant el calamar per tandes, passeu-lo per l'ou batut i després arrebosseu-lo amb panko. Fregiu-lo amb oli abundant, escorreu-lo i poseu-lo sobre paper absorbent.
- Per a la maionesa: poseu un cassó al foc i aboqueu-hi la tinta de calamar reservada. Deixeu que arrenqui el bull i remeneu-ho dos minuts. Deixeu-la refredar.
- Poseu l'ou en un got mesclador amb unes gotes de llima, mig gra d'all, sal, pebre i una mica d'oli; tritureu-ho amb una batedora fins que la maionesa s'espesseixi. Afegiu-hi la tinta reservada i barregeu-ho.
- Serviu els calamars amb la maionesa de tinta i uns trossets de llima.