Preparació
- Per a la salsa romesco: col·loqueu una gerra sobre la tapa de la Thermomix, premeu la funció balança i peseu l'oli. Reserveu-ho.
- Poseu al vas les ametlles, les nyores, la llesca de pa i el bitxo. Tritureu-ho programant 10 segons, velocitat 7. Comproveu que està ben triturat. Si no és així, torneu a programar la mateixa velocitat uns segons més. Traieu-ho i reserveu-ho.
- Poseu 30 g de l'oli i els alls al vas i programeu 4 segons, velocitat 5. Amb l'espàtula baixeu les restes d'all de la tapa i de l'interior del vas cap a les ganivetes.
- Afegiu-hi el tomàquet i sofregiu-ho programant 5 min, 100 ºC, velocitat 1.
- A continuació, afegiu-hi el vinagre, el pebrot, la barreja d'ametlles, nyores, pa i bitxo reservada, el pebre i la sal. Tritureu-ho programant 15 segons, velocitat progressiva 5-10. Amb l'espàtula, baixeu les restes de verdura de la tapa i de l'interior del vas cap a les ganivetes.
- Amb el vas posat, programeu velocitat 4 i aboqueu a poc a poc l'oli sobre la tapa, sense programar temps. Quan l'oli hagi caigut del tot dins el vas, atureu la Thermomix.
- Per als calçots: introduïu en una bossa de rostir els calçots nets, la sal, el pebre i l'oli. Lligueu la bossa i dipositeu-la dins del recipient Varoma. Aboqueu l'aigua al vas i situeu el recipient Varoma al seu lloc. Programeu 20 min, temperatura Varoma, velocitat 1.
- Serviu els calçots amb la salsa romesco.
Consell:
Podeu arrebossar els calçots confitats amb una tempura; fregiu-los i serviu-los amb la salsa romesco. Prepareu la salsa romesco amb antelació.