Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Prepareu les brases i poseu-hi la graella just a sobre.
  2. Per al romesco: torreu les avellanes fins que estiguin daurades en una paella de ferro fos, sense oli, sobre el foc. Retireu-les i deixeu-les refredar.
  3. Emboliqueu els grans d’all amb paper d’alumini i poseu-los sobre les cendres calentes al costat del foc, 20 min, fins que estiguin tous. Deixeu-los refredar.
  4. Aixequeu la graella uns 5 cm sobre les brases i coeu-hi els pebrots i els tomàquets, girant-los amb freqüència. Retireu-los del foc i deixeu-los refredar tapats amb un drap net, 10 min. Peleu-los amb compte.
  5. Escaldeu la nyora en una cassola amb aigua bullent fins que es rehidrati. Escorreu-la i raspeu-ne la polpa amb una cullera.
  6. Tritureu la polpa de la nyora amb el pebrot, el tomàquet, les avellanes torrades, els alls, oli d’oliva, vinagre i pebre vermell. Saleu-ho.
  7. Poseu els calçots directament sobre les brases calentes i gireu-los fins que estiguin ben socarrats. Retireu-los del foc i emboliqueu-los amb paper de diari, perquè suïn, 20 min.
  8. Serviu els calçots amb el romesco.

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Susbscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: