Preparació
- Talleu la ceba a daus petits. Poseu un raig d'oli d'oliva verge extra en una paella i aboqueu-hi la ceba. Després, afegiu-hi les panses, els pinyons -que haureu torrat prèviament a la paella sense oli durant uns minuts- i les fulles d'espinacs. Passeu-ho pel foc viu durant 3 min amb un pensament de sal. Mentrestant, feu una beixamel amb la mantega, la farina i la llet de vaca. Barregeu-ho tot amb unes varetes, de les de batre ous. Quan comenci a espessir, ratlleu-hi nou moscada i poseu-hi un pessic de sal.
- Quan tingueu la beixamel feta, aboqueu-la damunt dels espinacs amb panses i pinyons, que ja tindreu cuits, així s'amorosiran. Esteneu el caneló de pasta fresca i poseu-hi enmig el farcit que acabeu de preparar.
- Comenceu a embolicar el caneló. Ajudeu-vos d'una cullera perquè el farcit quedi ben a dins de la pasta. Ara, en una paella per anar al forn, poseu-hi a la base una capa de beixamel. Després, a sobre, el caneló. I per damunt, torneu-hi amb la beixamel.
- Per acabar, talleu un tros de formatge Urgèlia, ratlleu-lo amb un ratllador i poseu-lo per sobre del caneló. Poseu-n'hi una quantitat abundant, perquè realçarà el gust del caneló.
- El tindreu al forn a 220 ºC durant 5 min i ja estarà llest per servir.