Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la mousse de foie: obriu el fetge d’ànec i desnerveu-lo amb l’ajuda d’un ganivet petit. Condimenteu-lo amb una mica de sal i pebre.
  2. Talleu-lo a trossos i tritureu-los amb el brou de pollastre calent, fins a aconseguir una textura cremosa. Ompliu-ne una mànega de plàstic. Reserveu-ho a la nevera.
  3. Per al caramel de pero ximenes: en un cassó petit, barregeu el sucre amb el vi i deixeu-ho reduir a foc mitjà fins aconseguir una textura de mel. Traieu-ho del foc, incorporeu-hi les avellanes picades i el sèsam torrat i deixeu-ho refredar.

MUNTATGE

  1. Peleu la poma, buideu-la i talleu-la a làmines fines, ambuna mandolina o una màquina de tallar embotits.
  2. Esteneu una mica de paper film i superposeu-hi cinc rodanxes fines de poma.
  3. Ompliu-ho de mousse de foie i enrotlleu-ho ajudant-vos del paper film, per donar forma al caneló.
  4. Repetiu l’operació fins a acabar els canelons. Reserveu-los a la nevera.
  5. En el moment de servir, traieu el paper film, empolseu els canelons amb sucre i, amb un cremador de cuina, cremeu-los lleugerament fins a aconseguir una capa daurada cruixent de sucre, igual que la de la crema catalana.
  6. Serviu els canelons de foie i poma caramel·litzada amb una mica de caramel de pedro ximenes. Els podeu servir de primer plat, acompanyats d’uns brots d’espinacs amanits amb oli de sèsam i una mica de magrana.

CONSELL
Per evitar una possible oxidació de la poma en el moment de muntar els canelons, passeu-hi una llimona tallada per sobre per deixar-hi el suc. Aquests canelons no es poden guardar, un cop cremats, perquè, passat poc temps, la capa de sucre cruixent quedaria líquida.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 285

UN NADAL PER COMPARTIR

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Ferran Adrià, Oriol Castro, Joan Roca i Carme Ruscalleda

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: